RACE COVERAGE

The Last Desert Blogs 2018

View All Posts 2018 From : Kurt Masselis

Hey Hey Hey,

1st December 2018 03:04 AM[(GMT+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris]

Zaterdag namiddag 4u, bij jullie reeds 8u.

De voorbije nacht was heeeeel woelig, Joost zijn gerief werd over de ganse kajuit verspreid, wat absoluut tegen zijn natuur is.

De boot schommelt momenteel tot 30* heen en weer, niet te doen. Deze middag waren opvallend minder mensen om te lunchen dan gewoonlijk, maar ‘Team Belgium’ houdt vol !!! deze avond en nacht zullen hoogstwaarschijnlijk nog woeliger worden want er is een storm op komst !!! In de nacht van zondag op maandag varen we dan de Beagle street binnen en zou het veel rustiger moeten worden. Het is ook dan dat het feest met banket doorgaat en de troffee’s worden uitgedeeld. Ann heeft opnieuw een prachtige prestatie neergezet, niet te doen, een straffe madam!!!

Ik ben daarstraks eventjes op de brug geweest en je ziet de boot dansen op de metershoge golven, gelukkig is het schip sterk gebouwd.

IK ben erachter gekomen dat het schip een electrische motor heeft die volgens de behoefte wordt aangedreven dmv 1,2 of 3 diesel generatoren, verstandig en tevens goed voor het milieu ! Het zeewater wordt aan boord genomen en gefilterd tot drinkbaar water, en het afvalwater wordt ook gereinigd, ze zijn hier mileubewust bezig.

Ik kijk ernaar uit maandag voormiddag aan land te gaan, en dinsdag de trip naar huis aan te vatten. Hopelijk niet te veel moeilijkheden zodat we woensdag avond thuis geraken.

We zijn allen bere trots dat we de finish gehaald hebben en onze 4 de medaille  mee naar huis kunnen brengen ! Opnieuw een machtige ervaring rijker !

 

Toi toi toi, Tot binnenkort

 

Kurt.

 

@Stefanie, hopelijk vind je een leuke activiteit maandag voor St Elooi terwijl het bedrijf gesloten is!

Nog dinsdag en woensdag het bedrijf alleen runnen en donderdag staan we weer dubbel zo sterk schatje, love you !!!

Comments: Total (3) comments

Nadine Masselis

Posted On: 02 Dec 2018 06:29 AM

Het is hier zondagmorgen 7h30. Als je dit leest zal je verzekers al van de boot zijn, of met een zwaar hoofd (na de prijsuitreiking en het feest) nog in je kajuit liggen. Super wat jullie weer gedaan hebben. En vooral ook wat jullie gezien hebben. Hopelijk varen jullie nu op een kalme zee. Groetjes daar en tot in België !!

Stefanie Bekaert

Posted On: 02 Dec 2018 07:54 AM

Goeie morgen/middag/avond Hier is het nu zondagochtend 10 voor 9. Straks ga ik naar de bakker voor een lekker ontbijt. Hebben jullie daar eigenlijk vers brood te eten of zijn het crackers en cornflakes? Veel speciaals staat er vandaag niet op mijn programma. Ontbijten met de kids samen, boodschapen doen en deze namiddag breng ik Pauline naar Gent en blijf er nog even shoppen. Wat ik morgen op mijn extra vrije dag zal doen is nog een vraagteken, maar de dag raakt zeker en vast ingevuld. Tot binnenkort in levende lijve en misschien iets sneller via de telefoon. Liefs Stefanie

Kurt En Ingrid Kesteloot

Posted On: 03 Dec 2018 19:46 PM

Hoi Kurt, Proficiat met dé prestatie. En niet alleen dat... het moet een geweldige belevenis zijn om daaraan te kunnen deelnemen. Een vierde medaille op uw palmares, vele ervaringen rijker en mooie vriendschappen. Geniet nog van de terugreis en kom veilig thuis. Een super warme proficiat van ons allen!
Hey Hey Hey

29th November 2018 03:25 AM[(GMT-03:00) Buenos Aires, Georgetown]

Het zit er hier op !!! Jammer genoeg varen we morgen terug richting Ushuaya, eerst nog een laatste keer aan wal gaan op het eiland Hainaut, Henegouwen voor de vrienden.

Eerst ons vervolg van de dag… Deze voormiddag zijn we rond 11 u aan wal gegaan in Biscoe Bay tegen  Anvers Island waar we onze laatste koers gelopen hebben. Het was ijzig koud in het begi u n, het sneeuwde en de zichtbaarheid was ook niet ok. Om 12u zijn we gestart op een mooi parcour, 2,4 km lengte tussen Pinguins… Ik was zeker dat ik vandaag zou winnen, maar ‘k ben drie keer ”delayed by a Penguin”, niets aan te doen ! ;-) Beste vrienden, het is hier prachtig, zo mooi, niet te doen. Hopelijk kunnen we ons klimaat nog redden, we moeten daar elke dag mee bezig zijn, het is onze plicht ons milieu te beschermen en te verzorgen voor de generaties na ons ! Ik ben hier aan ‘t preken zeker ???

Terug naar de wedstrijd vandaag… na 2 u ging de sneeuw over in natte sneeuw/hagel. Ik was net gestopt om wat koekjes te eten, en mijn handschoenen en handen werden kletsnat, vlug weer vertrokken maar mijn duimen en pinkjes waren gevoelloos van de koude wind, heel pijnliijk. Gelukkig na een toer stopte de nattigheid en kwam het gevoel terug in mijn vingers. Het is dan volledig gestopt met regenen of wat dan ook, en na enkele toeren waren mijn handschoenen gevriesdroogd end us alles opnieuw ok! We liepen tot 19u en ik was wel tevreden met mijn prestatie. Wat foto’s genomen aan de aankomst en terug met de Zodiac naar ons schip, een lekker douchke en feest in het restaurant !

Voila, de rest is voor morgen…

@ Arthur, Axelle en Pauline, ligt er al sneeuw in de Franse Alpen ? Anders breng ik er een pakske mee !!!

 

Toi toi toi, love you all !

 

Kurt  

Comments: Total (9) comments

Nadine Masselis

Posted On: 30 Nov 2018 04:46 AM

Lopen jullie vlugger of gaan de dagen hier zo vlug. Reeds je laatste wedstrijd ! Al mooie foto's gezien. Het ziet er daar echt prachtig uit ! doe dat nog goed ! We blijven duimen !! Groetjes

Stefanie Bekaert

Posted On: 30 Nov 2018 05:22 AM

Een goeie vroege morgen, ondertussen is het hier 6.20 en weerklinkt er muziek van de wekkerradio. Ik heb hem niet nodig om wakker te worden. Jullie zijn ondertussen aan hier varen, vieren, ... en mogen terugkijken om een onvergetelijke ervaring daar in Antarctica. Hopelijk zijn jullie loopbenen onderttussen terug getransformeerd in zeebenen en verloopt de terugreis naar het vaste land zonder al te veel zeeziek zijn. Geniet nog van je laatste dagen en tot binnenkort op 5 december. Het lijkt nog zo lang ... Tot schrijfs, veel liefs Stefanie

Nathalie Vandenameele

Posted On: 30 Nov 2018 05:58 AM

Goeiemorgen Kurtie AMaaaai! Top, man! dat hebben jullie goed gedaan! zelfs met je pijnlijke knie... jullie zijn echte kraks ! proficiat! Tot gauw en geniet van deze laatste dagen! Nathalie

Johan Decoene

Posted On: 30 Nov 2018 07:32 AM

hey kurt blij dat genoten hebt van jou tochtjes in de sneeuw het moet daar inderdaaad LIVE zeer prachtig zijn jammer is het avontuurtje gedaan ,was leuk jullie te volgen tot binnenkort groetjes Carla en johan

Melanie Maes

Posted On: 30 Nov 2018 12:29 PM

Proficiaaaaaaaat Kurt !! Chapeau aan alle drie. Geniet van het feestje! Groetjes, Melanie

Lieven Claerhout

Posted On: 30 Nov 2018 21:04 PM

Missie geslaagd. Dikke pluim. Proficiat aan jullie drietjes...

Filiep Vanwymelbeke

Posted On: 30 Nov 2018 21:06 PM

Prachtige prestatie jongen. Vanaf nu geef jij verplicht op donderdag Pinguin opwarm training. Trots, echt waar. Gelijk tegen wie ik dat zeg, slikken die even, kijken dan, begrijpen dat eigenlijk niet, dan daagt het, "er zijn daar toch geen wegen of paden?" Zo dicht bij de natuur ben je mogelijks nog niet geweest. Ook een geruststelling dat hoe wiebelig ook, dat schip daar ligt. Drinkt nen Omer van mij.

Filip Soreyn

Posted On: 01 Dec 2018 11:56 AM

Grote proficiat Kurtje! Geniet er volop van ... amai wat een verhalen ga jij kunnen vertellen aan je kleinkids :-). En die zullen het doorvertellen aan hun kinderen ... binnen honderden jaren zullen ze er nog van klappen bij de Masselissen. En als de appel niet ver van de boom valt zullen die gasten misschien op de Maan of op Mars gaan lopen :-) ... tegen dan zal dat wel mogelijk zijn. In plaats van deThe Four Deserts ... the Four Planets :-)

Edward Bekaert

Posted On: 01 Dec 2018 20:21 PM

Proficiat Kurt! En wat een geluk om op zo'n mooie plek te mogen geweest zijn! Morgen klimaatmars in Brussel, maar dat wordt wat nipt om er te geraken :-) Tot volgende week!
Goooooood Morning,

29th November 2018 02:46 AM[(GMT-03:00) Brasilia]

En dat het een goeie ochtend is…. Het is nog geen 6u en we zitten al te bloggen !

Deze ochtend, ondertussen reeds donderdag, ‘mochten’ we om 4,30 u opstaan en ontbijt om 5u zodat we om 6u zouden starten met opnieuw een ‘long stage’ ! niemand van de groep was daar echt gelukkig mee maar dit is Antarctica, en we zijn heel weers afhankelijk.

Toen we uit bed kwamen was er veel mist en wind en sneeuw… tijdens het ontbijt werd ons meegedeeld dat de koers voor 1 uur wordt uitgesteld, maar we zijn momenteel opnieuw aan het varen, dus denk ik dat we binnen een uurtje niet aan wal zullen geraken… we zien wel…

Gisteren een ‘Long stage’ dus met prachtig weer, het vroor enkele graden maar het was zalig om buiten te lopen,. We waren op Paradise Island, een klein eilandje wat volgens mij niet meer was dan een hele grote berg sneeuw / ijs, daar hadden ze een toertje van een kleine 2 km uitgestippeld wat we de ganse dag hebben mogen lopen… 1km omhoog, eentje omlaag, 1 omhoog, eentje omlaag, ik heb dat zo’n 28 keer gedaan ! Naar beneden verlies ik veel tijd omdat dat veel belastender is voor mijn knie’tje, en ik het einde van de race wil halen ! Mentaal was het voor iedereen ook heel zwaar, telkens opnieuw datzelfde toertje. Maar het is opnieuw gelukt, Yes We Cane !!! Door de vele hoogtemeters maken we wel geen kilometers, en de bedoeling is om aan 250 km te geraken.

We waren uitgeput toen we aan boord kwamen en moesten ons haasten om nog wat eten te krijgen. Na het diner kregen we dan nog het ‘slechte’ nieuws dat we deze ochtend zo vroeg opnieuw een wedstrijd hadden. De moed zat in onze schoenen.

Anders alles hier ferm ok, het is hier werkelijk prachtig desolaat, mooie natuur en omgeving. Ik hoop dat er mooie omgevingsfoto’s op de site staan, maar de foto’s kunnen niet afbeelden hoe mooi het hier werkelijk is !!! Ik ben zo gelukkig en dankbaar hieraan te kunnen deelnemen !

 

Zo Julie zijn opnieuw op de hoogte, we weten niet wat er ons vandaag te wachten staat…

 

Toi toi toi,

 

Kurt xxx

Comments: Total (1) comments

Stefanie Bekaert

Posted On: 30 Nov 2018 05:15 AM

Goeie morgen Kurt, hier is het ondertussen vrijdagochtend 6.16 u. Ik ben er ook vroeg bij om te bloggen :-) Ik lees nu vlug verder wat er de vierde dag op jouw programma stond. Liefs Stefanie
Hey Allemaal !!!

27th November 2018 04:41 AM[(GMT-03:00) Brasilia]

Vandaag onze tweede dag, zaaaaalig tussen grote groepen pinguins gelopen, prachtig… De pinguins hebben voorrang, welke dingen ze ook van plan zijn, we moeten steeds een afstand van minimaal 5 meter houden maar als je je klein maakt en blijft zitten, heb je grote kans dat ze dichterbij komen, ze zijn nogal nieuwsgierig… vandaag liepen we heel korte toertjes in de verse sneeuw waar je de eerste ronden dikwijls tot aan de knieen inzakte, maar na een paar toertjes was de sneeuw voldoende aangetrapt zodat het gemakkeljker liep, 1.5 km omhoog en daarna 1.5 km maar beneden en zelfs dat vond ik leuk… jullie weten dat dat normaal mjn ding niet is, meestal stop ik na een ronde andes krijg ik het gevoel een paard in een manege te zijn. Het weer was prachtig, enkele graden onder nul, maar met een prachtige zon en een machtig mooi ongerept stuk natuur. Terwijl we in de Zodiac zaten zwom op minder dan 50 meter van een walvis voorbij, niet te doen !!! We zijn ongeloofelijke gelukzakken dat we hier kunnen en mogen zijn !

Mijn knie deed niet moeilijk vandaag, wat enkele pijnstillers allemaal niet kunnen doen ;-)  Dez avond leg ik er nog wat ijs op om de ontsteking in de kiem te smoren… Morgen, als het weer het toelaat, zullen we ‘the long stage’ aanpakken, normaal gezien 12 u lopen… Ik zie het alvast

Zitten, hopelijk m’n lichaam ook, na al mijn zottigheden het laatste jaar begint het toch af en toe wat tegen te pruttelen.

 

Toi toi toi, merci voor de berichtjes en blijven schrijven, dat doet telkens deugd iets van jullie te horen !

 

Kurt

 

@ Stefanie en kids, love you !

Comments: Total (23) comments

Nadine Masselis

Posted On: 28 Nov 2018 05:29 AM

Blij te lezen dat alles goed gaat met je knie ! en je moreel in zeker goed !.

Stefanie Bekaert

Posted On: 28 Nov 2018 06:07 AM

Eindelijk wat nieuws van jou. Die 4Deserts wedstrijden laten de thuisblijvers toch graag op hun honger zitten. Gelukkig kon ik zien dat je tijdens de eerste stage net geen 47 km kon lopen. Blijf ijs leggen op je knie, dat is daar tijdens de wedstrijd zelfs voorhanden, iets wat in een hete woestijn niet het geval is. We zijn trots op jouw prestaties. Die het verder en vele groeten aan Ann en Joost

Melanie Maes

Posted On: 28 Nov 2018 06:21 AM

Dag Kurt, alvast proficiat ! Blij nu ook iets van jou te kunnen lezen. Jullie beleven daar een prachtige tijd!! Have fun en zorg goed voor elkaar. Succes voor de long race!! Groetjes, Melanie

Yasmine Donckels

Posted On: 28 Nov 2018 06:28 AM

Hey Kurt, Het is super om jullie blogs te lezen en te zien dat het echt jullie ding is. Jullie doen het echt heel goed. Na jullie prestaties gaan ze Belgie nu echt wel weten liggen. Bij jullie terugkeer maken ze jullie na in chocolade en verkopen ze jullie op de Brusselse Grote Markt! Toch blijven opletten en goed zorgen voor elkaar hé! Groeten Yasmine XXX

Gerda Flo

Posted On: 28 Nov 2018 07:47 AM

Helaba Kurt! Wat een hanekam heb jij op je profielfoto, ik wist niet dat je nog zoveel haar had, maar ja in die kou komt al je haar wel recht natuurlijk :p:p:p allez, geeft er nog ne lap op. Forceer je niet, 't is ook mooi als het niet al te lastig is.

Johan Decoene

Posted On: 28 Nov 2018 09:14 AM

HEY KURT blij dat het goed gaat en je de fun er in houdt misschien ben je nu bezig met long stage maar houdt me niet tegen jou een beetje te helpen ,ook voor morgen hou de smile on the face en gogogogo sneeuwbal werpen mag niet zeker naar de camera,wij zoeken leuke foto's en video's groetjes carla en johan

Pingo De Pinguïn

Posted On: 28 Nov 2018 11:55 AM

Hallo Kurt, ben u vandaag tegen gekomen en ik vond u zon ne schone man...ben verliefd op U. Kom j morgen terug , dan zou ik u graag eens kussen...maar je bent wel wat groot voor een pinguïn ... PINGO

Pascal Deprez

Posted On: 28 Nov 2018 12:27 PM

Zalig!! Pinguins, walvissen. Zalige natuur, wat een avontuur. Je zou bijna vergeten dat je daar bent om te lopen. Af en toe eens op je knieen zitten in de sneeuw zal ook wel deugd doen

Tante Tien Bekaert

Posted On: 28 Nov 2018 12:33 PM

Hallo Kurtje, hier ben ik dan van uit Bissegem, alles goed daar niet te koud volhouden, ik zal nu wat gaan strijken, en ik lees nog wat van jouw, doe de groeten aan Joost en Ann. van mij een dikke knuffel en dikke zoen Tante 10

Sabrina Vinquier

Posted On: 28 Nov 2018 17:47 PM

hey, goed bezig he! toppie. en de koude valt blijkbaar goed mee dus inderdaad volop van genieten, alsof je aan t skieen bent ( maar zonder de apres ski he) knietje verzorgen en volhouden. genieten van een douchke en een wiegebedje. t is daar inderdaad schitterend, dus zeker niet vergeten om fotokes te nemen he want die wil zien he . grts aan allen daar van allen hier :)

Franky Vanhuysse

Posted On: 28 Nov 2018 18:24 PM

Amaai aan het lezen goe bezig,probeer volop te genieten van deze onvergetelijke ervaring,nu en dan een beetje sneeuw op uw knie en dat komt in orde.Veel succes voor de long stage en de rest die nog volgt,keep up the good vibe!!

Nathalie De Meyer

Posted On: 28 Nov 2018 18:30 PM

Dag Kurt, Wat een ervaring zeg walvissen, pinguïns,... Leuk om te lezen wat je allemaal ziet en meemaakt. We duimen dat alles blijft goed gaan! Groetjes uit Gullegem Stijn, Nathalie en kids

Els Kenis

Posted On: 28 Nov 2018 21:00 PM

Dag Kurt. Goe bezig. Gelukkig blijft ijs altijd aanwezig om.je kniente verzorgen! Hopelijk niet te veel,vocht zodat ze toch mi. Of meer stabiel blijft! Fijn om te lezen dat je er zin in hebt! Je kan toch genieten van die prachtige natuur! Groetjes ook van Luk

Lieven Claerhout

Posted On: 28 Nov 2018 22:05 PM

Goed om te lezen dat alles vlotjes verloopt. Moet toch een fantastische ervaring zijn. Geniet er mateloos van...

Filip Soreyn

Posted On: 29 Nov 2018 08:46 AM

Hei Kurtie, blijkbaar houdt de knie stand. Mooie prestatie weeral tijdens stage 3! Komt een "nachtuil" als jij dat gewoon dat de zon daar nooit ondergaat ? :-)

J-f Monserez

Posted On: 29 Nov 2018 09:11 AM

Hey Kurt, Dat zijn toch geen gewone prestaties ! Om jaloers van te zijn. Hopelijk blijft die knie het goed doen. Goe bezig daar die RTL'ers… Een vlag van RTL achterlaten zal ook niet mogen zeker... :)

Pauline Masselis

Posted On: 29 Nov 2018 09:17 AM

Hey papa, veel succes met de long stage hopelijk zak je niet te diep in de sneeuw samen met de pinguïns. GE ZIJT GOE BEZIG!!!! Pauline :-)

Johan Decoene

Posted On: 29 Nov 2018 09:26 AM

hey kurt goed bezig man er komen als maar meer video en foto's tevoorschijn prachtig avontuur dus geniet ervan he groetjes carla en johan

Filiep Vanwymelbeke

Posted On: 29 Nov 2018 12:46 PM

Ja, van een walis in je buurt, daar kom je toch ongetwijfeld stil van. Zonde nog van de Zodiac motor ongetwijfeld. Weet je ... je komt daar nooit meer. Slurp alle indrukken, alle gevoelens, alle beelden maximaal op. Ook al is't "in een manege", t is dan wel een unieke manege. Als je wat waggelt, komen die pin, guins dan niet wat dichter? Wij proberen vanavond bij de looptraining opwarming, wat 'pinguins', lees opwarm oefeningen door "the great pinguin walk". Goh ja, enkel de voetballers kunnen dat wat raar vinden, maar als verwelkoming in Zaventem zou deze Flash Mop wel kunnen inslaan. Ondertussen mis je hier niet veel, behalve "StuBru de Tijdloze" stemweek. Genieten, disfrutar, geniessen, profiter, enjoy, godere. En voor morgen: "laat je niet overwinnen, noch door ontmoediging, noch door omstandigheden, blijf proberen, volhardt in het volharden"...

Julie Widdison

Posted On: 29 Nov 2018 15:31 PM

Hi Kurt!!! I hope you are enjoying the race! The pictures look amazing! Keep up the strong work and enjoy! Also, hi to Ann! Cheers! Julie Widdison

Klaas Fremaut

Posted On: 29 Nov 2018 16:05 PM

Hey Kurt. Rondjes lopen, het is ook nooit mijn ding geweest ;-). Hopelijk de 'long run' succesvol kunnen afsluiten. En doet Damart zijn werk. We duimen man. Respect.

Klaas Fremaut

Posted On: 29 Nov 2018 16:05 PM

Hey Kurt. Rondjes lopen, het is ook nooit mijn ding geweest ;-). Hopelijk de 'long run' succesvol kunnen afsluiten. En doet Damart zijn werk. We duimen man. Respect.

Inge Lernout

Posted On: 29 Nov 2018 18:06 PM

Hoi Kurt, al een paar foto's gespot en je waant je wellicht in Het Paradijs ? Wat een prachtige natuur daar! Wat ben jij een gelukzak dat je dat mag meemaken. Maar de fysieke inspanning is serieus zeker ? Klauteren in de diepe sneeuw.. moet 'bère' lastig zijn... Heel veel succes nog, je bent goed bezig !
Hallo Daar In Het Verre Belgie

27th November 2018 04:30 AM[(GMT-04:00) Santiago]

De eerste dag op het ijs en de sneeuw zit erop!

We zijn ondertussen dinsdag ochtend.

Gisteren om 5 u ontbijt en om 5,45 kompleet gepakt en gezakt klaar om te vertrekken, per 8 in een Zodiac, een avontuur op zich !!!

Wezijn naar King George eiland gevaren waar we aan land gingen op de Rusische nederzetting. Om 7.15 zijn we gestart voor een 12 u durende wedstrijd. We liepen in lussen van 7 km, eerst rechts tot aan de post van Urugia, terug naar Rusland en dan tot in China. Ik heb 3 complete ronden gelopen en dan nogmaals een lus van 7 km…. Laaaaaaaaaastig !!!!! ik heb ferm afgezien  en ik hoop maar dat mijn knie dit zal volhouden, deze nacht verschillende keren wakker geworden van de pijn, ik heb mijn braice opnieuw aangedaan om te slapen.

Nadat iedereen opnieuw aan boord van het schip was, zijn we opnieuw gaan varen door onze Belgische straat, genoemd naar de eerste ontdekkingsreis die ook heeft overwintert in Antarctica onder het bevel van Adrien de Gerlache.

Het is hier prachtig en het ziet ernaar uit dat we vadaag meer zullen zien dan gisteren, het was een grijze dag met af en toe gure wind. Tijdens het lopen moesten we constant naar de grond kijken om te zien waar we onze volgende voet gingen plaatsen, en dan nog kon het zijn dat je door het ijs of sneeuw zakte tot aan je knie.  Drie keer op mijn gezicht gegaan maar je valt steeds zacht dus geen probleem.

Vandaag gaan we rond de middag aan wal, we krijgen straks en meeting met meer uitleg.

Hopelijk gaat alles goed in Bissegem en omstreken,

Toi toi toi,

Tot morgen of deze avond.

Kurt

@ Stefanie, blij met je berichtje en te lezen dat de waterjet opnieuw werkt, hopelijk een rustiger week dan de vorige !!!

Comments: Total (0) comments

Hallo Allemaal

25th November 2018 02:07 AM[(GMT-03:00) Buenos Aires, Georgetown]

Hallo allemaal,

 

De laatste blog voordat we voet op Antractica zetten, spannend !!!

 

Deze nacht was de oceaan heel woelig, we schoven heen en weer in ons bed, raar om te slapen. Maar toch een goede nachtrust gehad.

 

Ik denk dat die pleisters wel verdovend werken, we zijn constant slaperig.

 

Deze ochtend van 8 tot 9 ontbijt en om 9.45u briefing hoe we moeten boarden op een Zodiac, een ganse procedure die we stap voor stap doorgenomen hebben. Daarna nog een heel protocol over hetgeen kan en niet kan op Antarctica, de pinguins hebben steeds voorrang en we moeten steeds een afstand van 5 meter bewaren, als we blijven staan en de pinguins komen dichter is dat ok…

 

Nadien moesten we per deck naar de lobby om ons material volledig te stofzuigen, zodat we absoluut niets van zaden of andere dingen zouden achterlaten. Tijdens de race mogen we niets van verpakkingen of whatever achterlaten zodat alles blijft zoals we aan wal kwamen.

 

Deze namiddag nog een briefing binnen 20 minuutjes, om 15u in het restaurant. Enkel voor de deelnemers aan de 4 deserts race.

 

Hier alles prima in orde, momenteel geen last van mijn knie, hopelijk blijft het zo.

 

Morgen gaan we om 6u aan wal voor een wedstrijd van 12u,als het weer het tenminste toelaat. Spannend !!!

 

Het is hier best gezellig om met bele vrienden bij te praten in een relax sfeertje.

 

 

 

Toi toi toi,

 

 

 

Tot binnenkort

 

 

 

Kurt

 

@Stefanie, love you xxx

Comments: Total (18) comments

Stefanie Bekaert

Posted On: 26 Nov 2018 07:01 AM

Spannend, inderdaad, het grote avontuur breekt aan. Hier is het ondertussen maandagochtend 8.00 u. Axelle en Arthur zijn naar school vertrokken en ik ben reeds een half uurtje op post in het bedrijf. Hopelijk voor een vlotte werkweek. Het weekend was druk zoals gewoonlijk. Ik kijk uit naar het vervolg van je blog. Veel courage en (loop)plezier. Groetjes, uw sch...tje

Mézières Yvonnick

Posted On: 26 Nov 2018 08:35 AM

Hello Kurt Je te souhaite une bonne course, j’espère que ton genoux tiendra et que tu pourra en profiter un Max de cette aventure que je pense que tu ne fera q’une Seul fois. Encore une fois COURAGE et à bientôt..... Gr Yvo

Johan Decoene

Posted On: 26 Nov 2018 10:56 AM

HEY KURT stap maar uit jouw zodiac en zet maar voetje aan wal op antartica zal fantastich gevoel geven ,man op de maan of man op antartica geniet van jouw eerste trip in de sneeuw tot morgen carla en johan

Kaat Masselis

Posted On: 26 Nov 2018 11:04 AM

Ondertussen waarschijnlijk al bezig met je eerste etappe...Hopelijk lukt het om je aan te passen aan de temperatuur en, vergeet niet te genieten van de natuur . Grt Kaat.

Nadine Masselis

Posted On: 26 Nov 2018 15:56 PM

Hoi, het is hier nu bijna 17 uur maandagnamiddag. Jullie zullen verzekers al de eerste 12 uur van de race gelopen hebben en reeds veel (of alleen maar ijs) gezien hebben ! Hopelijk is alles goed gegaan. Kijk al uit naar je nieuwe blog. Groetjes van uit het duistere België. Nadine

Melanie Maes

Posted On: 26 Nov 2018 17:42 PM

Dag kurt, het was blijkbaar al een heel avontuur en het beste moet nog komen,is eigenlijk al bezig.. Heel veel plezier en hopelijk houdt de knie stand. we kijken uit naar uw volgende blog, groetjes, Melanie

Arthur Masselis

Posted On: 26 Nov 2018 17:59 PM

Hey papa, t' is hier met Arthur. Hoe gaat het daar? Heb je daar een mooi uitzicht? Al pingwings gespot? Hier thuis alles goed met mij. Zorg wel dat je niet verander in een ijsklompje hé. Doe de groetjes aan Ann en Joost. Je hebt de groetjes van Catherine Groetjes Arthur.

Lieven Claerhout

Posted On: 26 Nov 2018 18:59 PM

En, al pinguins gezien? Hebben ze daar ook voorrang van rechts?

Kurt En Ingrid Kesteloot

Posted On: 26 Nov 2018 19:15 PM

Hoi Kurt, nog geen resultaten gespot maar zo te zien op de site ben je wel al aangekomen. Hoe was de eerste race? we zijn benieuwd. We wensen je alvast een goede race toe. Geniet ook van dit stukje ongerepte natuur! Verzorg je goed en laat die 'Happy Feets' maar de rest doen. Groeten aan Ann en Joost maar ook aan al die duizenden pinguins. Warme groeten.

Sophie Deschryver

Posted On: 26 Nov 2018 20:53 PM

Kurt, veel succes in Antarctica en vele knuffels aan de pinguïns :-) groetjes Sophie

Sam Fanshawe

Posted On: 27 Nov 2018 03:33 AM

I am so happy to see that you made it to Antarctica - it was tough a journey to qualify and then to make it across the Drake passage! You did so well in Stage 1. Team Belgium is strong and doing your country proud. Am following you all and cheering loudly - hope you can hear me through the icy wind!

Stefanie Bekaert

Posted On: 27 Nov 2018 06:19 AM

Hey schatje, ik heb net het relaas van eerste etappe van Ann en Joost gelezen. Jouw nieuwste blog staat nog niet online. Ik kijk al uit naar jouw verhaal. Ik ga nu nog vlug de foto's doornemen in de hoop daar wel een glimp van jou (jullie) op te vangen. Vele warme knuffels je sch...tje

Johan Decoene

Posted On: 27 Nov 2018 11:11 AM

HEY KURT waar blijft jouw verhaaltje van de eerste etappe,jouw mooie foto van in de sneeuw is er al misschien sta je nog onder die warme douche maar toch moet je morgen verder he voetjes worden zoiezo nat ,geniet van jouw 2 de etappe en de pinquin's(ann en joost) leuk dat jullie dit samen kunnen doen en super herineringen beleven gogogogo whe follow you,groetjes carla en johan

Geert Taghon

Posted On: 27 Nov 2018 15:37 PM

Jawadde, klinkt allemaal opnieuw mega spannend. Ondertussen hebt ge vermoedelijk al contact gehad met de plaatselijke bewoners en zij met jou. Moet toch wel vreemd zijn voor nen pinguïn om daar mannekes te zien rondcrossen op hun ijs. Hopelijk geen last van de knie en al een goe tourke gedaan. Geniet er van! Groetjes Geert en Inge

Yvonnick Mézières

Posted On: 27 Nov 2018 16:00 PM

Hello Kurt Hopla super Kurt continue comme sa superbe prestation chapeau

Klaas Fremaut

Posted On: 27 Nov 2018 18:28 PM

Hey Kurt, hopelijk werpen jouw spartaanse voorbereidingen hun vruchten af. En worden de kilometers centimeters. En wordt Celsius Fahrenheit. Klaas PS Ik vertel je later alles over ' l'amour pinguïn' ;-). Courage.

Klaas Fremaut

Posted On: 27 Nov 2018 18:31 PM

Hey Kurt, oeist ? Vraag het met veel schroom. Hopelijk werpen de spartaanse voorbereidingen hun vruchten af. En worden kilometers centimeters. En wordt Celsius Fahrenheit. Courage man. Klaas PS. Ik vertel je later alles over 'l'amour pinguïn' ;-).

Johnny Reynaert

Posted On: 27 Nov 2018 20:25 PM

Hey Kurt Voor vele mensen een droom om eens op Antarctica te zijn ,u bent er om een ongewone uitdaging aan te gaan!Top Wens u heel veel succes ! Groetjes johnny en Carina.
Zaterdag 24 November

24th November 2018 08:12 AM[(GMT+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris]

Gisteren zijn we na de middag ingescheept richting Antarctica, oef, we zjn weg !!!

We kregen en lange briefing met alle regels en weetjes. Nadien was er `groot alarm` en moesten we met onze livejackets verzamelen… alle namen werden afgeroepen en iedereen moest bevestigen, daarna gedrild naar de overlevingssloepen, man man man, dat was serieus.

Ondertussen waren we reeds uitgevaren.   We werden nog wat bang gemaakt doordat we de Black Dragonstreet moeten oversteken, waar we rond middernacht zouden aan starten.We hebben op de boot nog speciale stickers gekocht die de dokter achter ons oor heeft geplakt tegen de zeeziekte, ipv onze pillen.

Daarna diner gehad die super lekker was en nadien nog de volledige controle van ons materiaal per kajuit, Joost en ik slapen samen, Ann heeft geluk, haar roommate is niet ingesheept zodat ze de kajuit voor haar alleen heeft. Deze ochtend ond 4u wakker geworden op een zeer woelige zee, we zijn allen heel content dat we die stickers hebben. Daarna nog wat geslapen tot rond 7. Doucheke genomen en om 8u ontbeten.

Het is hier tot op heden een luxe cruise !!! deze voormiddag een uiteenzeting over de pingiuns meegevolgd, en het is hier volop paringstijd volgens de moderator… Ze zei dat het heel mooi is om te bestuderen ! Amai, dat schip rolt hier echt over de golven, nog nooit zo`n ervaring meegemaakt, bangelijk… deze namiddag nog een uitenzetting en ik hoop nog de tijd te vinden om mijn rugzak klaar te maken om aan wal te gaan.

 

Toi toi toi, tot morgen

 

Kurt

Comments: Total (8) comments

Filip Soreyn

Posted On: 25 Nov 2018 12:06 PM

Dag Kurt, plakker achter uw oren of niet .. jij zet straks voet aan wal op Antarctica man. Hoe gaaf is dat ?! Ik denk dat je misschien wel een draai om uw oren wilt om zeker te zijn dat het wel écht is :-) Geniet er volop van en breng vooral veel verhalen mee.

Els Cant

Posted On: 25 Nov 2018 12:33 PM

Hey Kurt, Klinkt allemaal reuze spannend. Goh, ben benieuwd om jullie verhalen te volgen. Veel succes hoor. Vandaag zou ik toch ook een stel pinguïns verkiezen boven die lawaaierige rallywagens die hier voorbij mijn deur tsjeeezen

Nadine Masselis

Posted On: 25 Nov 2018 12:39 PM

Fijn te lezen dat ge het goed stelt op de boot. Het eerste opstaken is al overwonnen. Het is hier nu zondagnamiddag. Water bij jou is weet ik niet, maar morgen begin je te lopen. Stel het wel, we duimen en kijken al uit naar je volgende blog ! Groetjes van ma en pa en van ons vieren. Ook aan je broer en zus daar. Veel courage en goede benen ! Nadine

Stefanie Bekaert

Posted On: 25 Nov 2018 13:23 PM

Vele groetjes van de RTL-leden die deze ochtend op de training waren. Ikzelf heb 11 km gezwoegd/gelopen. Ik hoop dat de patches helpen tegen zeeziekte en anders moet je de pilletjes van bij Bert en Els toch maar eens proberen. Tot binnenkort Groetjes Stefanie

Pauline Masselis

Posted On: 25 Nov 2018 15:55 PM

Hey Hey papa Zo fascinerend dat je "gewoon" gaat lopen tussen de pinguïns morgen, echt zot! Veel succes morgen en geniet er een beetje van :-) Groetjes Pauline

Pascal Deprez

Posted On: 25 Nov 2018 16:12 PM

Hey kurt, ik zie op je foto dat je nu ook al een vette haarkluif hebt

Johan Decoene

Posted On: 25 Nov 2018 17:39 PM

HEY KURT Hier nu zondagavond en lekker warm thuis gelukkig toch gevaren met een deftige boot met eten en douche en een toffe slaapvriend heb al heel wat live video's gezien van 2016 en jullie gaan een wonderbaarlijke maar moeilijk te lopen tijd tegemoet jammer genoeg nog geen tentjes zien staan ,misschien wordt het wel 250 km aan 1 stuk we volgen jou op de voet smile on camera groetjes carla en johan

Sabrina Vinquier

Posted On: 25 Nov 2018 19:32 PM

Schitterend. Fingers crossed en genieten maar. Tijd nemen voor een fotoke en laat ons dan vooral meegenieten van dd natuurpracht. Veel succes morgen. Xxx
Alles Gepakt !

18th November 2018 08:28 AM[(GMT+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris]

Hallo,

We, de "Drie Musketiers" zijn er klaar voor !!!

We staan voor het grootste avontuur tot op heden, Antarctica !

Het Blauwe continent waarvan 98 % momenteel nog met ijs bedekt is, soms in op elkaar gestapelde lagen van 4.5 km dik ! Als al dat ijs zou smelten,dan zou het niveau van alle zeeën met 65 meter stijgen.

Antarctica is een ijzige, koude en bijzonder winderige woetijn, met een atmosfeer die droger is dan de Sahara... De bodem is door het gewicht van het ijs weggezakt naar een diepte van 2500 meter onder de zeespiegel.

Hoplijk wordt het opnieuw een boeiend verhaal / wedstrijd en kunnen jullie vanop het thuisfront ons wat volgen en aanmoedigen !

Dinsdag ochtend vertrekken we met de trein richting Zaventem, daarna vliegn we via Madrid naar Buenos Aires om dan nog een binnenlandse vlucht te nemen tot de meest Zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia. Daar volgt nog een boottocht van meer dan 2000 km tot we in Antarctica aankomen.... Tegen dan zijn we zondag nacht.

O ja, dat "nacht" zijn is ook héél relatief, we zullen 1 uur per nacht schemerdonker hebben, zoals hier momenteel tussen 4 en 5 uur 's avonds. Ik ben benieuwd hoe ons lichaam daarop gaat reageren... 

Toi toi toi, tot binnenkort !

 

Kurt

Comments: Total (11) comments

Joost Muylle

Posted On: 21 Nov 2018 02:08 AM

Alles gepakt Kurtie ? Teruggeven hé !? Graptje hoor. Ben hier ook ergens...

Johan Decoene

Posted On: 23 Nov 2018 16:20 PM

hey kurt jullie race is begonnen en de eerste video's en foto's gaan de wereld al rond leuk jullie al bezig te hebben gezien nu nog enkele foto's nemen van op de boot enz geniet van jullie samen zijn en have match fun we kijken al uit naar jullie eerste trip te voet,toi toi toi groetjes aan ann en joost

Nathalie Vandenameele

Posted On: 23 Nov 2018 17:25 PM

Geniet er van! :*

Stefanie Bekaert

Posted On: 24 Nov 2018 09:08 AM

Helaba daar aan de andere kant van de wereldbol, Alles is hier prima. Gisteren (23 nov) was het hier behalve black Friday ook blue Friday: er was een blauwe Bic blijven zitten in Axelle haar koksvest toen we die in de wasmachine stopten. Resultaat alle witte sport T-shirts hebben nu blauwe strepen en of vlekken, zo ook de koksvest en de voorbindschort. De T-shirts waren toch bijna te klein en zullen u noodgedwongen worden vervangen, op de vest proberen we de kleine vlek met alle huis-tuin en keukenmiddeltjes weg te krijgen. Gelukkig had ik de nieuwe witte bloezen er niet bijgestopt. We stellen het goed en hopen voor jou hetzelfde. Ik wens je een paar goede zeebonkbenen tijdens de oversteek op de woelige oceaan. Geniet van je trip. Ik ga liever naar warme oorden in het Zuiden :-) Groetjes en heel veel liefs je sch...tje

Wim Hochepied

Posted On: 24 Nov 2018 12:20 PM

Hey kurtje, zat zo juist beetje op de site van de 4 deserts terwijl ik dessert aan het maken ben

Klaas Fremaut

Posted On: 24 Nov 2018 14:57 PM

Hey Kurt. Volle moed man. Hopelijk kom je jezelf niet tegen ;-). En weet : jullie zijn - wat er ook gebeurd - nu reeds ongelofelijke overwinnaars ! We duimen volop mee vanuit onze luie zetel. Keep us posted.

Lieven Claerhout

Posted On: 24 Nov 2018 21:57 PM

We volgen je op de voet. Vinden dit nu al een ongelofelijke prestatie en het moet nog beginnen.. Hou het warm. Lieven

Melanie Maes

Posted On: 25 Nov 2018 07:40 AM

Hey Kurt, wat doet en mens in Belgenland op een zondagmorgen?? Juist, eens piepen of er nieuwe berichten of foto's te vinden zijn van drie straffe vrienden die een onwaarschijnlijk koude uitdaging tegemoet gaan. Heel veel succes en geniet ervan! Groetjes, Melanie

Axelle Masselis

Posted On: 25 Nov 2018 21:14 PM

hey dag papa veel suc6 daar hé op Antarctica , zet je beste been voor hé we zijn nu al supper trots dat je daar bent en veel loop plezier he . groetjes Axelle

Axelle Masselis

Posted On: 25 Nov 2018 21:20 PM

he dag papa we zijn al supper trots dat je daar bent , zet je beste been voor hé . Geniet ook van het uitzicht he want niet veel mensen kunnen zeggen dat ze daar geweest zijn . groetjes axelle

Axelle Masselis

Posted On: 29 Nov 2018 21:43 PM

dag papa hoe is het daar op het ijs , al veel rondjes gelopen . https://www.youtube.com/watch?v=JD92Ui_PWKQ dit hier is een liedje over rondjes maken haha . nog veel plezier daar en tot binnenkort